На уникално изпълнение на дузпа станаха свидетели зрителите на двубоя между Барселона и Селта. И не се съмнявайте, че то бе сътворено от неудържимите Лионел Меси и Луис Суарес.

Двамата нападатели на „каталунците“ продължават да се забавляват искрено на зеления терен, а това само може да радва не само феновете на Барселона, а и тези на футбола като цяло.

При резултат 3:1 в полза на Барселона, домакините получиха правото да изпълнят дузпа, като зад топката застана Лионел Меси, който трябваше да реализира своя гол номер 300 в Примера дивисион.

Аржентинецът обаче реши да направи истинско шоу и вместо да стреля директно към вратата, Меси подаде топката към Суарес, за да може уругваецът да оформи своя хеттрик в мача и да направи резултата 4:1! В крайна сметка Барселона спечели безпроблемно с 6:1.

През 2005 година Тиери Анри и Робер Пирес пробваха подобно изпълнение по време на двубоя на Арсенал срещу Манчестър Сити, но без особен успех.

Подобна дузпа е изпълнена през далечната 1982 година от легендарния Йохан Кройф в дует с Йеспер Олсен. Двамата го правят за Аякс в двубой срещу Хелмонд Спорт.