Защитникът на Барселона Жерард Пике разкри интересни неща от съблекалните на настоящия му тим и от на бившия му - Манчестър Юнайтед.

„Въпреки че в Барса сме наистина сплотени, има различни групички. Тук има каталунци, които са капитани, играчи израснали с клуба в кръвта си”, каза Пике пред официалния сайт на УЕФА.

„Има обаче и футболисти като Тити (Тиери Анри) и Ерик Абидал, които допринасят с огромния си опит. Гуардиола дава заповедите и се спазват стриктно. Аз съм още млад и имам много да уча, но харесвам факта, че когато изкажа мнението си, то е слушано и уважавано.”

„В Манчестър Юнайтед има по-голяма йерархия. Там има по-старши играчи, който са изключително уважавани и там се слушат футболисти като Гари Невил, Райън Гигс и Пол Скоулс.”

„Хосеп Гуардиола ме спечели с откровеността си. Идват нови играчи и той иска от тях да разбират и да мислят отвъд това, което той им казва да правят. Той е идеалният треньор и не гледа възрастта на играчите.”

„Ако той мисли, че си можещ, ти дава шанс. Той направи смела стъпка с мен, защото не е лесно да играеш с млад централен защитник, позиция, която идва с огромна отговорност в Барса”, каза още Жерард Пике.