Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола сподели, че много повече харесва своя нападател Серхио Агуеро, когато по една или друга причина той играе гневен на терена.

Звездата на Сити се представи на ниво в мача срещу Хъдърсфийлд от ФА Къп с 5:1, в който се разписа на два пъти. Наставникът на „гражданите“ сподели, че е доволен от емоционалните изблици на своя подопечен в хода на срещата.

Агуеро: Никой не ми е казвал, че съм нежелан в Сити

Агуеро вече има 22 гола през сезона във всички турнири и дава сериозна заявка да си върне титулярното място, което загуби през изминалия месец. „Обожавам начина, по който той играе. Обожавам, когато е ядосан, например, заради отсъжданията на рефера, как реагира на това. Това го кара да се връща назад, когато загубим топката“, отчете Гуардиола.

„Сега той бележи голове в синхрон с начина, по който играем. Точно по тази причина смятам, че срещу Хъдърсфийлд видяхме най-доброто му представяне. Той подвикваше още след първия пас, който не е достатъчно добър. Когато нещо такова се случва, това е знак, че гориш в мача. Агуеро беше агресивен в наказателното поле, покача чудесно първо докосване и контрол над топката.“

Гуардиола: 10 пъти отговарям за Агуеро, спрете се!

„Когато играе така, Серхио е невероятен. Не само пред гола, а във всеки един аспект. Точно по тази причина съм много щастлив и знам, че при него също е така“, завърши Гуардиола.

Манчестър Сити гостува на Съндърланд в 27-ия кръг на Висшата лига. Двубоят стартира днес от 18 часа, като ще върви пряко в ефира на DIEMA SPORT и онлайн на GONG PLAY.