Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че собственикът на клуба Шейх Мансур е щастлив от развитието в играта на "гражданите". Испанецът се е срещал с шейха при скорошното пътуване на Сити до Абу Даби, като е останал "наистина впечатлен" от познанията на собственика с делата на клуба.

"Бях много впечатлен, че той знае абсолютно всичко за нас. Беше ми приятно да се срещна с него и да прекараме няколко часа заедно. Той е много щастлив, защото гледа всичките ни мачове, вижда усилията, които той иска да вижда. Той знае, че ние даваме всичко от себе си, както и, че се борим докрай" заяви Гуардиола пред репортери.

"Беше ми приятно, защото за нас е важно да познаваме президентът. Имах добри отношения с почти всички мои собственици в Барселона и Байерн Мюнхен" каза още той.

Същевременно, мениджърът на Сити коментира, че мястото му не е бетонирано на "Етихад" ако резултатите не бъдат очакваните.

"Но те знаят, ние знаем, мениджърите и собствениците знаят, че ние сме тук за резултатите. Ако резултатите не са добри, ние биваме заменени от друг. Аз също смених друг мениджър", споделя още испанецът.

Гуардиола: Никога няма да се върна в Барса

Манчестър Сити заема третата позиция във Висшата лига с актив от 52 точки, а лидер в английското първенство е Челси с 63 пункта.