Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини не остана особено доволен от представянето на тима си в мача с Арсенал за Къмюнити Шийлд. "Гражданите" паднаха с 0:3, като преди почивката не се представиха особено убедително. 

Точно заради коренната разлика в играта на възпитаниците му през първите и вторите 45 минути бяха и претенциите на чилиеца към тях. 

"В този мач ние показахме две различни лица. Преди почивката не показахме особено високо темпо и това се отрази в два гола за Арсенал. Не се защитавахме добре и не показахме играта, която практикувахме през подготовката ни досега."

"След почивката играхме много по-добре, задържахме топката, диктувахме темпото и създавахме положения. Винаги е лошо да губиш, но в този случай не съм притеснен. По-скоро се радвам, че успяхме да променим играта си в движение, а не толкова да се притеснявам от резултата", сподели Пелегрини. 

В този мач титуляр на вратата на "гражданите" беше Уили Кабайеро, докато досегашният титуляр Джо Харт остана на пейката. Мениджърът не пожела да разкрие дали това ще е официална рокада и за началото на сезона. 

"Няма какво да ви кажа за вратарския пост. Ние имаме 22-ма играчи, които във всеки един момент могат да бъдат моят първи избор за даден мач. Джо Харт завърши предишния сезон с добри изяви, така че ще видим кой ще е на вратата другия уикенд с Нюкасъл", сподели още Пелегрини.