Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини опита да уталожи напрежението, породено от последните изказвания на агента, представляващ Яя Туре. Чилиецът увери феновете, че в момента халфът е концентриран изцяло върху изявите си за клуба, а не върху това да си осигури трансфер в друг тим.

Дни по-рано агентът на футболиста – Димитри Селюк в прав текст заяви, че в края на сезона 32-годишният котдивоарец ще изслуша всяка оферта към себе си и може да напусне „Етихад“. Още през лятото на 2015 година имаше такава вероятност, след като Интер и китайския Шанхай имаха интерес към Туре.

„Знам какво си мисли Яя. Познавам го добре и мога да кажа, че той е напълно отдаден на нашия сезон“, коментира Пелегрини.

„Той не мисли за бъдещето си, а иска да бъде все същия важен футболист, какъвто винаги е бил за нас през годините. Не мисля, че трябва да се занимавам с отделните мнения, защото толкова различни агенти имат още по-различни гледни точки. Това не е важно“, добави треньорът на „гражданите“.

Днес Сити гостува на Уест Хем в мач от 23-ия кръг на Висшата лига. Срещата започва от 19,30 часа и ще бъде излъчена пряко по Diema Sport 2 и на онлайн платформата Gong Play.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS