Световната футболна легенда Пеле сподели, че Англия има много голям шанс да спечели домакинството на Световните финали през 2018 година.

Футболната асоциация на Острова ще се включи в надпреварата за домакинството на Мондиал 2018, а родината на ПелеБразилия, ще посрещне всички футболни запалянковци на финалите през 2014 година.

Легендата, който в момента се намира в Англия , като част от 150-та годишнина от създаването на Шефилд ФК, най-старият клуб в историята на футбола, заяви: „Англия винаги е достатъчно добре подготвена за Световно първенство. На Острова разполагат с изключително добри съоръжения и няма нужда да бъдат изграждани нови.”

„Единственият проблем е, че Европа е твърде близо. Имали сме Мондиали провеждани в Германия, Франция и Италия. Хората си мислят, че всичко е почти едно и също в тези страни, но не е така. Все пак мисля, че 12 години (от последния турнир проведен в Германия) е достатъчно дълъг период и не виждам пречка Англия да бъде домакин през 2018”, сподели още Пеле

Легендарният футболист играеше за Бразилия последния път, когато Световни финали бяха проведени на Острова1966 година. Той обаче вкуси успеха с могъщите „кариоки” през 1958, 1962 и 1970.