Нападатерят на Нюкасъл Папис Сисе се извини за това, че е наплюл Джони Евънс от Манчестър Юнайтед по време на мача между двата отбора, но ирландският защитник отрича каквото и да е участие. Видеото от мача ясно показва, че двамата се плюят един друг, след като французинът гневно реагира на шпагат от страна на бранителя.

Евънс първи наплюва Сисе, който след това му отвръща.

Тричленка на Дисциплинарната комисия на ФА вече отвори процедура за наказания на двамата замесени. ФИФА препоръчва в разпоредбите си поне 6 мача лишаване от състезателни права за подобно неспортсменско поведение, но към санкцията на Сисе най-вероятно ще бъде добавена още една среща, тъй като по-рано през сезона той удари с лакът умишлено Сиймъс Коулмън от Евертън.

Преди да научи, че срещу него ще има процедура, Сисе побърза да се извини на играча на Джони Евънс, на феновете на своя отбор и на съотборниците си.

"Реакцията ми беше доста противна, но бях ядосан. Надявам се, че децата, които играят футбол, ще намерят друг начин да изразят яростта си, когато са ядосани“, каза Сисе.