Капитанът на Нюкасъл Скот Паркър заяви, че Майкъл Оуен прави истинско възраждане в тима. Оуен все още се възстановява от контузия и няма изигран мач през сезона. Въпреки това бившият играч на Челси и Чарлтън твърди, че самото участие на Оуен в тренировките допринася много за по-доброто представяне на футболистите на „свраките”.

 

„Не мисля, че има някакво съмнение, че Майкъл дава всичко от себе си за Нюкасъл Юнайтед и вие ще забележите това, когато той се завърне на терена” – казва Паркър - „Да го видиш на тренировъчното игрище, как надъхва всеки, това прави нещата при нас да изглеждат, че вървят към подобрение.”

 

„Може би е късно през сезона, но той дава тласък на всеки. Когато ти имаш внушителни играчи като Майкъл в състава, това ти вдъхва доверие. Като играч ти искаш най-добрите си съиграчи да са на разположение, а Майкъл е от световна класа” – казва още Скот Паркър.

 

Очаква се Оуен да направи своя дебют тази вечер при гостуването на Нюкасъл на Рединг. В момента „свраките” са на 12-та позиция в класирането и нямат шансове за участие в евротурнирите през следващия сезон.