Разочарованието у Майкъл Оуен по адрес на Дейвид Бекъм след случката на световното първенство във Франция, все още не е изчезнало. Носителят на Златната топка за 2001 година пише за станалото в книгата си „Рестарт”, чиито откъси излизат в Mirror.

Както е известно, тогавашният полузащитник на Манчестър Юнайтед си изкара глупав и ненужен червен картон, след като докато лежи на земята, срита с крак Диего Симеоне. Инцидентът се разигра през второто полувреме на 1/8-финала между Англия и Аржентина през 1998 година.

Въпреки че удържат равенството 2-2, островитяните в крайна сметка губят с 4-3 след изпълнение на дузпи. Бившият нападател на Ливърпул остава огорчен от действията на сънародника си, макар да признава, че ударът не е заслужавал червен картон.

„Сритването му бе толкова детинско и ненужно. Хората ще кажат, че е просто грешка, но смятам че ако искаш да спечелиш световно първенство, не може да си позволиш да допускаш грешки”, започна той.

„Това, което мога да кажа е, че докато стоя тук и пиша тази книга, осъзнавам какъв късметлия е един играч да участва на мондиал и ще излъжа, ако кажа, че това което Дейвид стори в този ден, не е подвело всеки един от отбора на Англия”, продължава разказа си Оуен.

„Заслужаваше ли обидите, които получи от пресата след това? Категорично не. Какво, хората трябва да виждат как се срива нечия репутация ли? Но Дейвид ни подведе и все още изпитвам известно възмущение”, завърши бившият стрелец на Ливърпул.