Нападателят на Нюкасъл Майкъл Оуен е на път да влезе в сериозен конфликт с президента на клуба Фреди Шепърд. След като току-що се завърна след контузия, Оуен няма търпение да заиграе за националния отбор на Англия и иска да го стори още в следващия мач срещу Бразилия на 1 юни в приятелски двубой.

Източници от северния клуб обаче споделиха, че Фреди Шепърд е много ядосан от желанието на своя играч. „Той не разбира защо Майкъл трябва да участва в срещите на националния, когато изобщо не е играл за Нюкасъл.”

27-годишният Оуен вероятно ще излезе отново на терена в официален мач следващата неделя срещу Челси. Това ще е първият му мач от миналото лято насам, когато контузи коляното си на Световното първенство в Германия.

Шепърд мина през доста разправии с Футболната асоциация на Англия заради компенсацията за травмата на Оуен, тъй като шефовете от „Сохо Скуеър” се съгласиха да плащат едва половината от заплатата на играча, възлизаща на 110000 паунда на седмица.

Затова президентът на „свраките” не е склонен да разреши на Оуен да играе за Англия, след близо година лечение. Според него, на нападателя му липсва и достатъчно лоялност към клуба.