Майкъл Оуен каза, че престоят му в испанския гранд е бил сред най-неприятните му периоди в кариерата.

Нападателят на Нюкясъл, който се върна на Острова след само един сезон в Испания, каза, че политически решения са в били в основата на избирането на титулярите в Реал.

„Понякога някои неща се случваха заради политиката. Например случая, когато вкарах пет гола в пет мача, а в шестия бях заменен, въпреки че не играх зле. В такъв момент се замисляш „какво повече трябва да направя?”, сподели играчът пред „Таймс”.

„Трябва да имаш доверие на мениджъра на отбора, но аз бележех голове – имах най-добрата успеваемост в Примера и въпреки това бях заменян и не играех. Просто си помислих: „По дяволите, искам да се прибера вкъщи!”. Така беше през първите два месеца и след тях аз вече бях решил, че ще остана само 1 сезон в Реал.”, каза още Оуен.

27-годишният бивш национал също сподели, че отношението на медиите в Испания към Реал и Барселона, тяхната настойчивост и на моменти дори грубост, му е въздействало много отрицателно и е една от причините, които са го накарали да иска да се махне.

„Губиш един мач и това вече е криза. На другия ден четеш 20 страници, които са посветени единствено на загубата. Дори не можеш да тренираш без това да е отразено в медиите и там да пише „Майкъл Оуен стреля 54 пъти на тренировка”. Това е едно от нещата, които ме принуди да се върна в Премиършип.”, завърши Майкъл.

Нападателят, който страда от контузия в глезена от Световното през 2006 и пропусна голяма част от сезона, скоро ще се върне в игра за своя тим, които играе в събота с Мидълзбро на „Сейнт Джеймсис Парк”.