Оуен Харгийвс заяви, че Манчестър Юнайтед е кралят на красивия футбол.

Английските шампиони бяха на косъм от постигане на 9-та поредна победа вчера, но Уилям Галас попречи на „червените дяволи” да постигнат тази цел, след като в самия край на вчерашното дерби изравни за Арсенал. Срещата завърши 2:2.

Въпреки че момчетата на Арсен Венгер обират повечето хвалби заради атрактивния си стил на игра от началото на сезона, Харгрийвс коментира, че Юнайтед превъзхожда „артилеристите” по този показател.

Според футболиста, с Тевес, Роналдо, Рууни, Андерсон, Нани и Гигс, които са на разположение на сър Алекс Фъргюсън, „червените дяволи” могат да направят каквото поискат на терена.

Арсенал притежаваше топката повече, владееше я добре, но просто не представляваше реална заплаха за нас. Във футбола най-важното е вкарването на голове и печеленето на мачове”, каза Оуен.

„Не мисля, че имаха чисто положение през първата част, единствено ударът с глава на Галас, а той дойде след статично положение. Мисля, че във фаза отбрана ние се справихме отлично и успяхме да контролираме така наречения им красив футбол”, продължи той.

„Нашите две попадения дойдоха след много красиви разигравания от наша страна, докато техните не бяха толкова атрактивни”, завърши Харгрийвс.