Манчестър Юнайтед не успя да победи Арсенал насред „Емирейтс”. Дербито на 12-я кръг във Висшата лига завърши при резултат 2:2.

Червените дяволи” поведоха в самия край на първото полувреме след хубава комбинация между Кристиано Роналдо и Уейн Рууни. Португалският национал подаде от дясното крило към Рууни, който би, топката рикошира в Уилям Галас и влезе във вратата пазена от Мануел Алмуния.

Топчиите” възстановиха равенството в началото на второто полувреме. В 48-та минута Сеск Фабрегас вкара от зоната на дузпата, след асистенция на Бакари Саня.

8 минути преди края на редовното време Кристиано Роналдо отново даде преднината за английските шампиони, след като засече подаването по земя на Патрис Евра отляво по атаката на „червените дяволи”, и направи резултата 2:1.

Артилеристите” все пак се добраха до точката в този мач в 90-та минута. Уилям Галас се реваншира на своите съотборници, след като вкара с плътен удар по земята от дясно на вратата на Едвин ван дер Саар.

Така Арсенал запази лидерската си позиция във Висшата лига с 27 точки, следван от Манчестър Юнайтед със същия актив. Момчетата на сър Алекс Фъргюсън обаче са с по-лоша голова разлика и с мач повече.