Английският национал Майкъл Оуен върна отново надеждите, че ще може да помогне на националния отбор в евроквалификациите срещу Русия и Естония.

Въпреки това футболистът не скри и резервите си, че може би няма да е готов на 100% за тези двубои, като се застрахова с изказването, че не иска да предизвиква съдбата с прогнозите за завръщането си.

„Лекарят ми каза, че мога да започна да тичам в понеделник и да преценя как се чувствам. Трябва да се действа стъпка по стъпка. Не искам да мисля за далечното бъдеще и кога точно ще се върна, защото програмата ми за възстановяване все още не е приключила”, каза футболистът на Нюкасъл.

„Не искам да предизвиквам съдбата и да правя предварителни прогнози. Лекарите ще вземат решение, колко бързо трябва да действам. Предпочитам да съм по-внимателен сега, отколкото да си поставям неосъществими цели.”

Въпреки това Майкъл Оуен не скри желанието си да се появи в игра на 22 октомври, в мача от Висшата лига между Нюкасъл и Тотнъм, като дори намекна, че може да стори това още по-рано: „Предполагам, че много ще се изговори за това, дали ще бъда готов или не за мачовете на Англия, но преди всичко искам да видя как ще се развият нещата през следващите 10 дни.”