Майкъл Оуен ще бъде капитан на Б-националния отбор на Англия в утрешния мач срещу Албания. 27-годишният нападател не е играл за „трите лъва” от 20 юни, когато получи тежка контузия на коляното по време на двубоя от Световното първенство срещу Швеция.

Звездата на Нюкясъл ще си партнира в атака с Алън Смит от Манчестър Юнайтед. „Той много ни липсваше. Много пъти ни е спасявал. Беше лоша травма, но вече всичко свърши”, заяви националният селекционер Стив МакЛарън.

Старши треньорът предупреди, че хората не трябва да очакват много от Оуен. „Майкъл изглежда здрав, но нека не го подлагаме на напрежение. Той се нуждае от мачове и тренировки”, каза още МакЛарън.

Оуен е щастлив, че отново ще се завърне на терена и заяви, че не се притеснява от повтаряне на травмата. „Не, не, няма да мисля за контузията. Тази мисъл ти идва в главата, ако все още чувстваш болка”, каза нападателят.

Ако таранът остане здрав и след двубоя с Албания, той може би ще намери място и в А-националния тим за предстоящите срещи с Бразилия на 1-ви юни и с Естония на 8-и.