Капитанската лента на Джон Тери в националния отбор на Англия най-вероятно отново ще бъде отнета, пише пресата на Острова днес. Този път обаче решението няма да бъде на селекционера Фабио Капело, а на специална комисия на Футболната асоциация на Англия, чийто 14-членен състав се събра на спешни разговори вчера.

Това означава, че Тери няма да води „трите лъва“ на европейските финали в Полша и Украйна това лято. Решението на Футболната асоциация е продиктувано от влачещото се дело за расизъм срещу защитника. Преди два дни футболистът на Челси не се яви в съда, а процесът бе отложен за 9 юли – осем дни след края на Евро 2012. Както е известно Джон Тери бе обвинен в расизъм срещу защитника на Куинс Парк Рейнджърс Антон Фърдинанд.

Според близки до ФА, селекционерът на Фабио Капело, който в момента не е в Англия, няма да има дума при окончателното решение за капитанската лента на Тери. Италианецът стои твърдо зад бранителя, като миналата година върна лентата на Тери, след като 2010 година я загуби заради любовния скандал, в който се забърка с приятелката на съотборника си Уейн Бридж.