Направилият сериозна кариера по английските стадиони френски футболист Шарл Н'Зогбиа спря с футбола на 30-годишна възраст. Той има сериозни проблеми със сърцето, които няма как да му позволят да играе любимата си игра, без да рискува здравето и дори живота си. 

Крилото беше на медицински прегледи с надеждата след това да подпише с френския Нант. Те се състояха в понеделник, но лекарите категорично му забраниха да играе повече футбол, след като видяха резултатите от изследванията. 

Все още не се разкрива какво е естеството на проблемите на Н'Зогбиа. Но по всяка вероятност се касае за подобни на тези, които почти не отнеха живота на Фабрис Муамба от Болтън и заради които Марк-Вивиен Фо от Манчестър Сити почина на терена. 

Французинът има близо 300 мача в английския елит, като между 2011 и 2013 г. беше съотборник на българската легенда Стилиян Петров в Астън Вила. Именно бирмингамци бяха последният отбор в кариерата на Н'Зогбиа, като беше освободен от тях през юли и два месеца си търсеше отбор.