Ръководството на Ливърпул не е предлагало договор на мениджъра на Уигън Атлетик Роберто Мартинес. Испанецът е фаворит за наследник на Кени Далглиш, като вчера президентът на „латикс“ Дейв Уилън сподели пред медиите, че Мартинес е получи официално предложение за работа на „Анфийлд“.

Тези информации обаче се оказаха неверни, а специалистът и собствениците на „червените“ ще продължат преговорите през следващата седмица. Мартинес се срещна с боса на мърсисайдци Джон Хенри в Маями, но до този момент няма никаква официална информация от страна на клуба за това как е протекла тя.

Очаква се от щаба на Ливърпул да продължат с интервютата за мениджърския пост в клуба, като въпреки отказите на Юрген Клоп от Борусия Дортмунд и Брендън Роджърс от Суонси, двамата остават в полезрението на американските собственици на „червените“. Вече бившият наставник на Барселона Хосеп Гуардиола също е в радара на Fanway Sports Group.

Според медиите в Англия, Мартинес е основен кандидат за мениджърския пост на „Анфийлд“, но при положение, че получи пълната власт в клуба, що се отнася до трансферите при „червените“. Намеренията на Джон Хенри и компания обаче са доста по-различни, като се предполага, че човекът назначен на поста Футболен директор в клуба ще има основна дума върху трансферната политика. В момента въпросната позиция е овакантена от Дамиен Комоли, който бе уволнен преди края на сезона.