Бившият треньор на Челси Андре Виляш-Боаш вече е фаворит за поста мениджър в Ливърпул, твърди Daily Mail. Според авторитетното издание, португалецът ще води преговори за овакантения от Кени Далглиш пост през следващата седмица.

34-годишният специалист е спечелили шефовете на Ливърпул с постигнатото в Порто, и има нужните качества, които те търсят.

Виляш-Боаш излезе като топ кандидат, след като Суонси забрани на Ливърпул да преговаря с техния мениджър Брендан Роджърс, а наставникът на немския първенец Борусия Дортмунд Юрген Клоп категорично отказа.

Роберто Мартинес също е една от другите опции, след Виляш-Боаш, за Ливърпул, но вече води разговори с Астън Вила за позицията там.

Дидие Дешан, Франк Де Бур и Берт ван Марвайк, както и бившият треньор на „червените“ Рафаел Бенитес са спрягани като резервни варианти.

Въпреки отсъствието на мениджър, Ливърпул продължава да води преговори с трима основни играчи за подновяването на договорите им – Луис Суарес, Мартин Шкъртел и Даниел Агер – са в процес на разговори с изпълнителния директор на тима Иън Еър.