Треньорското ръководството на Манчестър Юнайтед веднага намери работа на отказалия се от активна спортна кариера Оле Гунар Солскяр. Бившият вече футболист на „червените дяволи” обяви тази седмица, че окача футболните обувки в следствие на многото контузии, които е претърпял.

Но той няма да напусне „Олд Трафорд”. Шефовете искат норвежецът да подготвя нападателите в отбора, които не се справят добре, да им помага, за да могат да вкарват повече голове.

„Интересно е, че веднага щом предложих на Оле, да се занимава с атакуващите играчи, той се съгласи моментално и ми каза, че има всички нужни DVD-та за целта”, призна сър Алекс Фъргюсън, знаейки, че отборът му е отбелязал само две попадения в четирите мача от началото на Висшата лига.

„Солскяр ще може да разчита на цялата ни база данни, ще може да ползва цялото видео, което имаме за нападателите ни – Карлос Тевес, Уейн Рууни, Пол Скоулс и всички останали. Това, че се съгласи да поеме този аспект от тренировъчния процес е наистина фантастично”, сподели още Фърги.