Още един мениджър от Висшата лига може да загуби поста си в близките дни. Това е бившият селекционер на Англия Стив Макларън, който е на косъм от уволнението в Нюкасъл, твърди вестник "Нордърн Еко". 

Съдбата му ще бъде решена на спешно заседание между собственика Майк Ашли и останалите ръководни фигури още в понеделник. Всички в клуба се надяват на оцеляване за новия сезон, когато ще влезе в сила и новият договор за телевизионните права, от който за тимовете ще има много по-големи суми. 

В момента "свраките" са предпоследни и изглеждат обречени, особено с представянето си в мачовете като този срещу Борнемут в събота. Именно той и загубата с 1:3 от прекия конкурент в битката за оцеляване са били последната капка на търпението към провалилия се мениджър. 

Единственото, което може да запази Макларън на поста е, ако не се намери готов вариант за негов заместник. Засега имена в публичното пространство не са се обсъждали, което може да означава, че специалистът ще получи един вече наистина последен шанс.