Отборът на Нюкасъл допусна изненадващо поражение от Борнемут на „Сейнт Джеймсис Парк“ и допълнително утежни ситуацията си в дъното на класирането на Висшата лига. Гостите от Борнемут се наложиха с 3:1 и направиха сериозна стъпка към спасението си, докато „свраките“ останаха на предпоследното място с актив от 24. Толкова има и тима на Норич, който допусна поражение от Суонси с 0:1.

Стивън Тейлър си реализира автогол в 28-ата минута, с което гостите от Борнемут излязоха напред в резултата. Това допълнително стъписа играчите на домакините, които допускаха елементарни грешки и на няколко пъти бяха близо до допускането на второ попадение във вратата си.

Първата част приключи без нови голове, но през втората част все пак неизбежното се случи. Борнемут увеличи преднината си в 70-ата минута, когато Джошуа Кинг се разписа. Девет минути преди края двубоя Айозе Перес намали, но за нещо повече домакините нямаха сили. В заключителните секунди на мача Чарли Даниелс оформи крайното 3:1.

Съндърланд изненадващо направи 1:1 срещу Саутхемптън. Гостите поведоха с гол на Джърмейн Дефоу в 85-ата минута. Пет минути по-рано домакините останаха с човек по-малко, след като Фонте получи директен червен картон. Точката за домакините спаси Върджил Ван Дайк в продължението на срешата.

В другия двубой, отнасящ се за борбата за оцеляване Суонси надделя над Норич с 1:0 с гол на Гилфи Сигурдсон след час игра.

Така след днешните резултати в дъното на таблицата на Висшата лига се намират Норич (24 точки), Нюкасъл (24) и Астън Вила (16).