Олександър Зинченко стана поредният футболист, който подновява договора си с Манчестър Сити след края на изминалия сезон.

Украинският футболист сложи подпис под нов тригодишен договор с „гражданите“. Новият контракт на играча с „небесносните“ е до лятото на 2024 година.

Зинченко има 29 мача във всички надпревари през изминалия сезон, в които вкара 1 гол.

„Трудно е да изразя колко съм щастлив, че подписах нов договор. Манчестър Сити предлага на играчите всичко, от което те имат нужда, за да продължат своето развитие. За мен е огромна чест да се обвържа с клуба за още пет години“, коментира Зинченко.

„Този сезон показахме колко успешен отбор сме. За мен бе невероятно да бъда част от този исторически сезон. Никога няма да го забравя. Фокусиран съм върху предстоящата година. Знам, че ни очакват много добри неща“, добави футболистът.

Спортният директор на Манчестър Сити Чики Бегиристайн обяви: „Зинченко показа през последните два сезона своя невероятен талант. Той е млад и гладен за успехи. Той подхожда перфектно на нашата дългосрочна стратегия. Щастливи сме, че той реши да остане при нас.“

Зинченко премина в Манчестър Сити от ФК УФА през лятото на 2016 година.