Помощник треньорът на английския национален отбор по футбол Тери Венейбълс вече не работи със Стив МакЛарън както преди. Според медиите на Острова между двамата не съществува някогашното разбирателство, защото Венейбълс чувства, че селекционерът не го слуша вече.

Двамата не бяха близки приятели и някога, но МакЛарън призова Венейбълс на помощ, за да се осланя на опита му. Освен останалото, бившият наставник на Мидълсбро не бе първи избор за селекционер, което допълнително му даде основание за предпочете присъствието на Венейбълс, чиято подкрепа за използва.

В съботната квалификация с Израел в Тел Авив двамата гледаха заедно първите 25 минути от трибуните, преди МакЛарън да слезе долу край терена.

Венейбълс избра да наблюдава отгоре до последните 10 минути на срещата, в които очевидно не издържа и отиде при скамейката на отбора, за да опита да окаже някакво влияние, но неуспешно.

Пред медиите Венейбълс подкрепи МакЛарън, но в частен разговор той е споделил, че изпитва колебания дали не прави грешка с това свое решение.