Италианският нападател Марио Балотели ще отсъства от терена за около шест седмици, след като от клуба му Манчестър Сити обявиха за наложително подлагането му на операция на коляното.

20-годишният футболист, който пристигна от европейския шампион Интер, ще се върне в Милано за лечение и ще пропусне важните срещи на клуба си с Челси и Арсенал, както и двубоя с Ювентус от турнира Лига Европа. Балотели скъса менискус при дебюта си за Сити, само шест дни след като пристигна за 22,5 милиона лири от Интер.

Той влезе като резерва и вкара победния гол в мача с румънския ФК Тимишоара на 19-и август, но в добавеното време на срещата напусна терена. Пристигането на Балотели в Англия не беше отбелязано само с представянето му на терена. На 28-и август полицията в Манчестър обяви, че Балотели е катастрофирал с лекия си автомобил, удрайки друга кола.

Балотели е един от трите топзвезди, за които мениджърът Роберто Манчини похарчи 115 милиона паунда през лятото. Освен него, за Сити ще играят през новия сезон Давид Силва от Валенсия и Яя Туре от Барселона с амбицията да се постигне по-високо място от 5-ото през миналата година.