Мениджърът на Астън Вила Мартин О’Нийл за пореден път изрази възхищението си от представянето на капитана Стилиян Петров.

На Вила Парк българският национал играе изтеглен на малко по-задна позиция, отколкото в Селтик и наставникът е впечатлен от представянето на Стенли като дефанзивен халф.

„Това отне малко време, приемам това, но е интересно, че когато беше в Селтик, ние имахме поддържащ полузащитник в лицето на Нийл Ленън. Там той правеше всичко това, което Стилиян прави сега за нас”, каза О’Нийл.

„Това позволяваше на Стилиян да тръгва напред и да бележи голове. Когато там имаше централни нападатели като Хенрих Ларсон, Крис Сътън и Джон Хартсън, беше мечта за халфовете да излизат напред.”

„Сега обаче той дойде тук, отне му време да се адаптира, което беше наистина лошо, но аз съм абсолютно възхитен, че феновете на Вила сега виждат наистина най-доброто от него в доста различна роля.”

„Мисля, че той е способен да вкарва повече голове, но няма как да бъда по-доволен от него. Той е много силен, настоятелен и е изключителен играч с топката”, възхитен е треньорът на Астън Вила.