Наставникът на Астън Вила Мартин О’Нийл призна, че българският халф в неговия тим Стилиян Петров страда от липса на увереност във възможностите си.

О’Нийл постоянно подкрепя българския национал откакто Стенли премина на „Вила Парк” от Селтик за 6 милиона лири преди 18 месеца, но Петров твърде рядко разкрива целия си потенциал.

В последната среща на Вила с Нюкасъл, българинът бе заменен на полувремето, след неефективни 45 минути, от младока Крейг Гарднър.

Стилиян е много добър играч, но и преди съм го виждал да страда от липса на увереност, докато играеше в Селтик. Той иска да се справя добре, но когато изпусна да отбележи срещу Нюкасъл, всъщност се видя как се чувства в момента”, заяви О’Нийл.

„Онзи Стилиян Петров, когото познавам аз, напълно уверения в себе си, щеше 100 процента да вкара без да се замисли при подобна ситуация”, добави специалистът.

„Да, наистина искам в момента от него да играе на по-различна позиция, от която е свикнал по принцип, но това е нещо, с което ще трябва да се справи”, сподели още наставникът на Астън Вила.