Мениджърът на Астън Вила Мартин О`Нийл е на мнение, че българският национал Стилиян Петров е твърдо решен да покаже на какво е способен в съботния двубой с Дарби Каунти. Босът на бирмингамци сподели, че както той, така и Петров, не смятат, че полузащитникът е представил истинското си лице откакто премина на „Вила Парк”.

След добрата игра на Стилиян срещу Болтън в предишния двубой на тима, О`Нийл вече вижда как облаците се разчистват и бъдещето е пред Петров.

„Самият Стилиян очаква повече от себе си, а и аз също, защото знам какво може,” заяви наставникът. „Мисля, че той се представя добре, но все още има да се доказва. В него има огромно желание да покаже на хората, че е много, много по-добър играч, отколкото се вижда досега. И аз се надявам с времето да го направи.”

За Стилиян се оказа полезно, че игра различна роля срещу Болтън. „Той бе в центъра на полузащитата, а аз не мога да се сетя за повече от десет пъти да е играл там в Селтик,” припомни О`Нийл. „Той винаги е човекът, който тегли напред, обича да влиза в наказателното поле.”

Петров обаче играе често подобна по-дефанзивна роля в българския национален отбор. „Беше проблем, тъй като докато бяхме в Селтик, Стилиян играеше като дефанзивен халф за България. Стоичков го поставяше като опорен халф, а тогава не ми се струваше правилно. Но няма да споря, това е национален отбор и всеки може да избира позицията си,” продължи О`Нийл. „Не сме имали проблеми да го върнем обратно в по-атакуваща роля. Той винаги е играл със страхотни футболисти пред себе си – Хенрик Ларсон, Крис Сътън,” завърши мениджърът своите разсъждения за Петров.

Междувременно, съотборникът на Стилиян в Астън Вила Крейг Гарднър заяви, че е силно повлиян от съветите, които му дава Петров за играта в полузащитатта. „Той е много опитен, затова много ми помага,” заяви 20-годишният Гарднър.