Мениджърът на Астън Вила Мартин О`Нийл най-после излезе и обяви, че отборът му няма да се бори за Купата на УЕФА, а основен приоритет е място в четворката на английския шампионат. Наставникът от началото на сезона отказваше да признае, че първенството е по-важно за отбора му, но в настоящия, вече решителен момент в турнира за Купата на УЕФА, О`Нийл нямаше избор. Той остави извън групата за гостуването на ЦСКА Москва половината си титуляри – Стилиян Петров, Гарет Бари, Габриел Агбонлахор, Ашли Йънг, Емил Хески и Брад Фридъл. Първият мач в Бирмингам завърши 1:1, което със сигурност дава по-големи шансове на ЦСКА да продължи напред на осминафинал.

Мартин О`Нийл сподели, че се надява феновете на Вила да разберат, че място в Шампионската лига означава „всичко” за отбора този сезон. „Искаме да продължим със силните игри във Висшата лига – това е мое мнение, с което съм сигурен, че феновете на тима ще се съгласят,” коментира ирландецът.

„Ние наистина нямаме толкова много футболисти като Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Челси и Арсенал. Не гледаме пораженски, просто сме реалисти,” продължи той. „Нито един от играчите не се оправда с първия мач срещу ЦСКА за загубата от Челси, но аз ще го направя.”

„Малко е иронично, че се счупихме от работа през миналата година, за да играем в Европа. Сега сме на 1/16-финал за Купата на УЕФА, а мислим за друго,” отбеляза мениджърът. „Изглежда малко странно, но ако бяхме седми, осми, девети, щеше да е различно. Сега преследваме място в Голямата четворка, което ще ни вкара в Шампионската лига – и това е всичко за нас.”

Групата на Астън Вила за гостуването в Москва: Брат Гузан, Стюърт Тейлър, Елиът Периш; Люк Йънг, Къртис Дейвис, Зат Найт, Ники Шори, Ерик Личай, Киърън Кларк, Шейн Лоури; Стив Сидуел, Мустафа Салифу, Крейг Гарднър, Айзая Озбърн, Бари Банън, Марк Олбрайтън; Марлон Хеърууд, Джон Карю, Нейтън Делфунесо;