Мениджърът на Астън Вила Мартин О`Нийл остана бесен от решението на рефера Фил Дауд да не изгони Неманя Видич по време на финала за Карлинг Къп. Защитникът на Манчестър Юнайтед фаулира Габриел Агбонлахор в наказателното поле, и Дауд отсъди дузпа, но не вдигна червен картон за Видич.

„Мисля, че всички ще се съгласят, че те трябваше да останат с 10 души в този момент,” заяви О`Нийл пред ББС. „Нито един добър рефер не би казал, че това е добро решение, защото то просто не е.”

Видич спря непозволено Агбонлахор в ситуация, от която изглеждаше, че нападателят със сигурност ще отбележи, което категорично означава червен картон. Дауд обаче показа само четири жълти картони в двубоя, и предпочете по-мек подход. Инцидентът стана още в петата минута, което допълнително настрои Астън Вила срещу арбитъра.

„Естествено, че щеше да е много значимо, ако на „Уембли” ние вкараме дузпа, а те са с 10 души почти цял мач. Това бе една от ключовите ситуации в мача,” заяви още О`Нийл.

„Трудно е да го преглътна. Мисля, че ние играхме невероятно, особено през първото полувреме, и заслужено поведохме. На полувремето смятах, че сме напълно способни да спечелим,” добави мениджърът.