Нападателят на Тотнъм Джърмейн Дефоу е прекарал една нощ в ареста в Есекс, преди отборът му да се отправи на предсезонно турни в Азия. Причината полицаите да приберат на топло голмайстора бил сигнал от компютърната система, че той шофира без книжка. Това обаче се оказало грешка на полицията, макар Дефоу наистина да има прегрешение на сметката си.

По-рано този месец шофьорската книжка на Дефоу бе отнета, след като той бе признат за виновен за каране с превишена скорост. Но това наказание не може да влезе в сила преди да мине обжалването, тъй като футболистът твърди, че е невинен.

Снощи Дефоу бил задържан, но след около пет часа зад решетките бил пуснат на свобода, след като полицаите осъзнали грешката си.

„Това показва тоталната липса на комуникация между отделните власти, в резултат на което моят клиент е трябвало да преживее това ужасно унижение да бъде арестуван, а на всичко отгоре и да седи зад решетките като обикновен престъпник,” заяви Ник Фрийман – адвокат на Дефоу. „Той бе освободен чак в 9 сутринта, за да се изчака потвърждение от съда. А за да стане още по-лошо – полицаите отказаха да му върнат автомобила докато не изчистят цялата документация. Те не му дадоха дори връзката му с ключове, където бяха и тези от дома му.”