Сръбският гранд Цървена звезда прие офертата на Ливърпул за 19-годишния полузащитник Марко Груич. Новината бе потвърдена от официалния сайт на тима от Белград.

От щаба на Звезда разкриват още, че ръководството на клуба е отказало две последователни оферти за футболиста от страна на Андерлехт (2 млн. евр) и Щутгарт (5 млн. евро), за да приемат тази на „червените“, която е на стойност 7 млн. евро и 10% от следващ трансфер на футболиста.

Договорът на Груич с Ливърпул ще бъде за срок от 5 години.

„Всички ние в Цървена звезда искрено искахме Марко Груич да остане в клуба в следващите 10 години, но финансовата ситуация в нашия клуб ни кара да вземем друго решение“, заявяват от сръбския клуб.

19-годишният младежки национал на Сърбия ще се присъедини към отбора на Ливърпул след края на сезона, като през следващите месеци той ще играе в настоящия си клуб под наем, а Звезда ще плати на Ливърпул 1 млн. евро.

„Ръководството обмисли предложението и единодушно при офертата на английския гигант. Ливърпул ще плати сумата незабавно, а Груич ще остане в Цървена звезда до 1 юли 2016 година. Искахме да уважим желанието на бащата на футболиста, Груич да остане в нашия клуб до следващото лято и ще платим 1 млн. евро на Ливърпул за следващите шест месеца“, се казва още в съобщението на Звезда.