Уест Бромич окончателно уреди преминаването под наем на Скот Синклеър от Манчестър Сити. Крилото на „гражданите“ ще играе като преотстъпен до края на сезона, като не е ясно дали „дроздовете“ разполагат с клауза за откупуване.

Страхотните изяви на 24-годишния англичанин през двата му сезона в Суонси Сити му издействаха трансфер на „Етихад“, където обаче той не успя да се наложи и изигра едва 14 мача за тима.

Ливърпул, където работи бившия наставник на Синклеър при "лебедите" Брендън Роджърс, също се пробва да го вземе под наем, ала в крайна сметка футболистът предпочете обстановката на "Дъ Хоутърнс".

Мениджърът на Уест Бром Стив Кларк познава от първа ръка качествата на Синклеър, с когото е работил в Челси, и сподели, че няма търпение отново да се събере с него. „Скот разбира, че трябва да играе футбол и ще е хубаво отново да работим заедно“, обясни наставникът.

„Радостни сме, че той счита нашия клуб за точния за него на този етап от кариерата си. Той е типът футболист, който ни липсваше досега. Скот е истинско крило, бърз и директен е, а може и да бележи голове – той го доказал. Може да играе и отляво, и отдясно, с което ще подобри опциите ни в атака. Познавам го отлично, той е добър човек, който е на 100 процента отдаден на нашата кауза. Скот е малко раздразнен от това, че не получи шанс в Манчестър Сити и нека се надяваме, че ще излее гнева си върху защитниците във Висшата лига“, допълни Кларк.