Аржентинският национал Хавиер Масчерано подписа постоянен договор с тима на Ливърпул. До този момент полузащитникът играеше като преотстъпен от отбора на Уест Хем. Контрактът на 23-годишния футболист е за срок от четири години.

 

„В този момент съм много, много щастлив и сега мога единствено да се концентрирам върху футбола. След като вече подписах мога да кажа, че това е най-добрият и най-големият момент в моята кариера”, коментира Масчерано пред официалният сайт на „мърсисайдци”.

 

„Още от първия ден, в който пристигнах в Ливърпул се чувствам добре и знаех, че това е клубът, където искам да играя. Това е добра новина за мен и моето семейство и вече знам къде принадлежи бъдещето ми. Искам да дам най-доброто от себе си за феновете и всички в клуба”, каза още аржентинецът.

 

„Масчерано е ключов футболист за нас още от момента, в който дойде тук и сега знаем, че може да бъде такъв и за в бъдеще. Той е млад, но има огромен опит, натрупан с националния тим на Аржентина. Ясно е, че той е един от най-добрите полузащитници в света, но може да стана още по-добър с нас. Сега вече имаме много възможности в центъра на терена, което е добре за клуба”, каза пък от своя страна мениджърът на мърсисайдци Рафаел Бенитес.