Трансферът на Единсон Кавани в Манчестър Юнайтед вече е факт. Това бе официално съобщено от 20-кратния шампион на Англия преди броени минути.

Уругваецът пристигна на "Олд Трафорд" като свободен агент, след като договорът му с Пари Сен Жермен изтече в края на юни.

Контрактът на нападателя е за една година с опцията за още 12 месеца. 33-годишният стрелец ще носи легендерният №7, който в миналото е бил на плещите на имена като Джордж Бест, Ерик Кантона, Дейвид Бекъм и Кристиано Роналдо.

Урусът е печелил Златната обувка в Лига 1 с ПСЖ и в Серия А с Наполи. Отбелязал е 341 гола на клубно ниво от 2007 година насам, когато акостира в Европа. 35 от тях са в Шампионската лига. Той е голмайстор №1 на френския шампион с точно 200 попадения, а с националния тим на Уругвай е вдигал над главата си Копа Америка през 2011 година и има четвърто място на Мондиал 2010 в Южна Африка.

"Манчестър Юнайтед е един от най-великите клубове в света, така че е истинска чест да съм тук. Работих наистина здраво по време на паузата и се чувствам нетърпелив да се състезавам и да представлявам този невероятен клуб. Играл съм пред някои от най-страстните фенове във футбола през кариерата ми и знам, че ще бъде същото в Манчестър. Нямам търпение да изпитам атмосферата на "Олд Трафорд", когато привържениците се завърнат. Ще продължа да пиша моята малка история в книгата на футбола и знам че затова фокусът ми трябва да остане същият както винаги - работа, работа, работа. Разговарях с мениджъра и това увеличи желанието ми да нося тази красива фланелка", бяха първите думи на Кавани.

"Единсон е опитен професионалист, който винаги дава всичко за отбора си. Голмайсторският му рекорд на клубно и национално ниво е фантастичен и ние сме удовлетворени, че подписваме с играч от такъв калибър. Той ще донесе енергия, мощ, лидерство и невероятен манталитет, но най-важното - ще достави голове. До момента имаше брилянтна кариера, печелейки трофеи с почти всеки клуб, за който е играл до момента и все още има толкова много да даде на най-високо ниво. Шансът за нашите млади играчи да се учат от един от топ нападателите в Европа през последните 10 години е фантастичен и наистина ще им донесе ползи, за да продължат напред. Единсон знае точно какво е нужно да успееш и всички тръпнем в очакване да видим въздействието му в Манчестър Юнайтед", сподели мениджърът Оле Гунар Солскяер.

По-рано през деня бяха привлечени левият бек Алекс Телеш от Порто и Амад Траоре от Аталанта, който обаче ще пристигне в Манчестър през януари.