Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Дейвид Гил обяви официално своето оттегляне от поста си след края на сезона. След 10 години на тази позиция Гил ще отстъпи функциите си на вицепрезидентът Ед Уудуърд, макар че последният няма да наследи длъжността му.

Като част от реорганизацията при „червените дяволи“ директорът по рекламата Ричард Арнолд вече ще отговаря за мениджмънта.

55-годишният Гил се присъедини към Юнайтед през 1997 година като финансов директор, а 6 сезона по-късно зае настоящата си позиция. Той обаче ще остане директор в клуба, като усилията му ще бъдат съсредоточени повече към политическата страна на футбола. През миналата година той бе избран за вицепрезидент на английската Футболна асоциация, а в същото време се бори за място в Изпълнителния комитет към УЕФА.

„Покорих някои забележителни върхове, като требъла през 1999 година и дубъла с Висшата и Шампионската лига през 2008 година. Имаше и спадове, като загубата на титлата през миналата година, но това прави този клуб и този спорт толкова интригуващ“, каза Гил.

Мениджърът на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън пък определи решението на своя колега и приятел като „голяма загуба“ за клуба. „Това е голяма загуба за мен, но фактът, че той остава в борда ме окуражава, защото значи, че причината за напускането му е осъзната – той вярва, че е време клубът да продължи. Ако имаше начин да го убедя да остане, с удоволствие щях да го направя. Той обаче взе своето решение и трябваше да го уважим“, каза сър Алекс.