Собственикът на Фулъм Шахид Хан официално назначи досегашния асистент-треньор в отбора за временен мениджър. По този начин клубът потвърди слуховете, че времето на привлечения по спешност Клаудио Раниери са изтекли.

67-годишният италианец беше назначен по спешност след уволнението на Славиша Йоканович по-рано през кампанията. От него се очакваше да помогне в битката за оцеляване, тъй като имат солиден опит начело на тимове, които се борят за оцеляването си. Раниери не успя да постигне ефекта, който шефовете очакваха, а снощната загуба с 0:2 от Саутхемптън, един от преките конкуренти на дъното, подпечата присъдата му.

„След нашата дискусия днес следобед Клаудио Раниери се съгласи с моето решение, че е нужна промяна, която би била в интерес на всички страни. Не е изненада за мен, че той беше перфектен джентълмен, какъвто винаги е бил. Неговият период във Фулъм не донесе резултатите, които търсехме и от които имахме нужда, когато го назначих за мениджър през ноември. Нека обаче подчертая, че не само той е виновен за позицията, в която се намираме днес”, заяви Хан в своето събощение.

„Помолих Скот Паркър да бъде наш временен мениджър. Неговото незабавно назначение идва единствено с цел стабилизация на отбора, растеж и преоткриване на Фулъм като футболен клуб. Ако Скот Паркър успее да отговори на това предизвикателство, а нашите играчи – на открилата се възможност, може би победите ще дойдат”, добави още босът.

Фулъм се намира на предпоследното 19-о място във временното класиране 10 кръга преди края. Тимът има едва 17 точки, а 17-ият Саутхемптън е над чертата с 27. „Котиджърс” са доста далеч и от първия тим в зоната на изпадащите – Кардиф Сити, който има 25 пункта.

Скот Паркър приключи кариерата си като футболист именно във Фулъм, където игра в периода 2013-2017 година.

Раниери взе едва 3 победи в 17-те си мача начело.