Найджъл Де Йонг официално е футболист на Манчестър Сити, съобщи официалният сайт на „небесносините”. Холандецът премина в Сити от немския Хамбургер, където прекара три сезона.

Трансферната сума не се споменава, но според „Билд” тя е 18 милиона евро. Договорът на холандския национал е за 4 и половина година, като той ще получава по 4 милиона евро на сезон.

По-рано през деня Де Йонг премина успешно медицински прегледи. Той е второто зимно попълнение за „гражданите”, които в началото на седмицата си осигуриха услугите на нападателя Крейг Белъми.

„Чувствам се много добре и за мен това е стъпка напред след три години в Германия и се надявам да имам успех в Манчестър Сити”, заяви халфът след подписването на договора.

„Идеите и плановете за клуба са много обнадеждаващи. Това е ново приключение и съм много развълнуван, че съм тук в момента”.

„Стадионът изглежда страхотно и само мога да играя по-добре, когато е пълен с хора. Чакам с нетърпение да играя тук. Всеки знае, че Премиършип е може би най-голямото първенство в света”, допълни холандецът.