41-годишният вратар на Тотнъм Брад Фридъл подписа нов договор с клуба, който ще го остави на Уайт Харт Лейн до края на следващия сезон.

Интересно в случая е, че през лятото на 2014 година, когато изтича новият му контракт, Фридъл, който е роден на 18 май 1971-ва ще бъде на 43-годишна възраст.

В кариерата си до момента някогашният американски национал има записани 644 мача на клубно и национално ниво, като изглежда тази бройка ще се увеличи през следващите 18 месеца.

Напоследък Брад Фридъл, който дебютира за националния отбора на САЩ през далечната вече 1992 година, отстъпи титулярното място в Тотнъм на Юго Лорис, но е готов да помага на тима и да бъде резерва на французина.

Във Висшата лига на Англия Фридъл държи рекорда за най-много поредни мачове като титуляр - цели 310, като е единственият играч с над 300 двубоя поред в стартовия състав.

Въпреки че може да пази на Тотнъм, когато е 43-годишен, с това Брад Фридъл няма да успее да бие друго постижение за футболно дълголетие от последните няколко години - това на италианския страж Марко Балота.

През сезон 2007/2008 Балота бе първи вратар на Лацио, записвайки 29 мача от кампанията в Серия А като титуляр. В последния от тях - гостуването на Дженоа на 11 май 2008-а, Марко Балота бе на цели 44 години и 38 дни.