Питър Одемвинге се защити и заяви, че е имал разрешение от Уест Бромич Албиън да пътува до Куинс Парк Рейнджърс в последния ден на трансферния прозорец, за да договори преминаването си при лондончани.

УБА обвини 31-годишния нападател в „непрофесионално поведение“, след като отиде с кола до офисите на КПР, въпреки че сделка между двата клуба не е била постигната. В крайна сметка пък шефовете на Рейнджърс не допуснаха Одемвинге да влезе на „Лофтус Роуд“.

„Не ми бяха дали писмено разрешение, но джентълмените обикновено се разбират без затруднение“, заяви Одемвигне, цитиран от Sky Sports.

„Трябваше да отида на тренировка въпросната сутрин, но след края й аз попитах дали мога да си събера багажа и да замина. Дадоха ми зелена светлина, по-специално спортно-техническият директор на УБА Дан Асуърт, или поне така си мислех. След това казах довиждане на всички и им благодарих. Според мен всичко бе точно“, допълни нападателят.

„Знаех, че ми трябват два часа, за да стигна до Лондон, защото сделката бе на 90 процента готова. А в един момент тя не се случи“, сподели още Одемвигне.