Капитанът на Манчестър Сити Карлос Тевес беше замесен в скандал за манипулиране на футболен залог, като става въпрос за мач от Лига Европа срещу Арис Солун, който се игра през февруари.

Прокуратурата в Гърция е започнала разследване, като е преслушала разговори от телефоните на играчи на Арис и има съмнения за нещо нередно.

Подозренията към Тевес са малко куриозни – съмняват се, че като капитан на Сити, той е дал на футболистите на солунския тим правото да започнат първо играта от центъра.

Причина за разследването в Гърция е направен залог в размер на около 6000 паунда именно за това, че Арис ще бие началния удар в мача от Лига Европа.

Смята се, че Карлос Тевес е бил помолен да отстъпи центъра на гърците от бившия играч на Манчестър Сити и тогавашен на гърците Нери Кастийо.

От английския клуб бързо отрекоха такова нещо, като припомнят, че Тевес и Кастийо не са играли по едно и също време при гражданите.

Има вероятност обаче двамата латиноамериканци да се познават от времето, в което Карлос Тевес играеше за Манчестър Юнайтед, а Нери Кастийо за Сити.

Наскоро самият Тевес се беше оплакал, че в Манчестър има само две-три добри заведения и едва ли някой се съмнява, че двамата футболисти някога са се засичали в тях.