Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс бе изненадан неприятно, след като Тотнъм най-вероятно ще отмъкне под носа му исландеца Гилфи Сигурдсон.

Националът на островната държава бе готов да премине от Хофенхайм на „Анфийлд“ срещу 8 милиона паунда, след като проведе продължителни преговори с Роджърс миналата седмица.

Изненадващо Тотнъм се намеси в борбата с 22-годишният полузащитник, като предложи същата сума за играча и само за вечер постигна съгласие за личните му условия.

Сигурдсон изкара втория полусезон под наем в Суонзи, където блесна със 7 гола в 18 мача. Специалистът по изпълнението на пряк свободни удари смяташе да премине за постоянно в уелския клуб, но точно тогава Роджърс прие предложението да бъде мениджър на Ливърпул. Новият наставник на „лебедите“ Михаел Лаудруп призна неуспеха си в преговорите със Сигурдсон, което направи мърсисайдци основния кандидат за подписа му.

Сега обаче на „Уайт Харт Лейн“се очаква исландецът да бъде заместникът на напускащия Лука Модрич, за когото клубът е получил оферта от Реал Мадрид за 31 милиона паунда.