Талантливият нападател Гилфи Сигурдсон сподели, че най-вероятно няма да остане в Суонзи, тъй като мениджърът Брендън Роджърс напусна в посока Ливърпул.

Исландецът играеше през миналия сезон под наем в Суонзи от немския Хофенхайм, а двата отбора се споразумяха голаджията да премине в тима от Висшата лига с постоянен трансфер.

Напускането на Роджърс обаче явно е променило решението на Сигурдсон и той вече не желае да остава в Суонзи. Има вариант Роджърс да вземе Сигурдсон със себе си в Ливърпул, но освен мърсисайдци, интерес към него има от страна на Нюкасъл, Арсенал и Рединг.

„В момента не е ясно къде ще играя“, заяви исландецът. „Исках да играя в Суонзи, тъй като бях много щастлив там. Но след като Брендън Роджърс напуска клуба за Ливърпул, това промени ситуацията.“

„Казах, че моето желание е да продължа да играя във Висшата лига и със сигурност обмислям Ливърпул. Ливърпул е голям клуб, който има голяма история. Английската Висша лига е платформата, на която искам да бъда и се надявам да продължа да играя в това първенство.“

„Очаквам да не остана в Суонзи заради несигурността, която има там и не е ясно кой ще бъде мениджър“, допълни Сигурдсон.