Бившият английски национал Нийл Ръдък е бил закопчан на летище „Хийтроу“, след като обявил на митнически служител, че в багажа си има два автомата и 30 бомби. 52-годишният бивш защитник, наричан Бръснача по време на 18-годишната си кариера, се оказал задържан от 10 въоръжени полицаи. Поводът за ареста бил опит на Ръдък да се пошегува, но всичко приключило по унизителен за него начин.

Случката е от 1994 г., когато с Ливърпул отивали за приятелски мачове в ЮАР. На „Хийтроу“ митничарката попитала бранителя какво носи в багажа си и той сериозно отговорил: „Два автомата „Узи“ и 30 гранати!“. Служителката обаче не разбрала майтапа и натиснала паник бутона. Сирените започнали да вият по цялото летище. Появили се 10 въоръжени полицаи, които заставили Нийл Ръдък да застане на колене, да постави ръцете си зад тила и му поставили белезниците.

Той се опитал да обясни, че е футболист, а не терорист. Вместо това бил накаран да се съблече, да премине през детектор за метал и след това подложен на разпит от звеното за борба с тероризма. Нийл Ръдък разказва любопитната история в своята биографична книга „Според Бръснача“, където признава, че тогавашният мениджър на Ливърпул Рой Евънс се е молил на полицаите да пуснат английския национал.