Полузащитникът на Челси Джон Оби Микел заяви, че ще напусне отбора, ако продължи да търка пейката и не играе редовно.

28-годишният нигериец играе на „Стамфорд Бридж“ от 2006 година, когато бе привлечен от норвежкия клуб Лин. Договорът му със „сините“ изтича в края на следващата кампания, а настоящото статукво със сигурност кара Оби Микел да се замисли сериозно за бъдещето си.

Откакто Гуус Хидинк пое тима след уволнението на Жозе Моуриньо опитният футболист играе доста по-често. При Специалния той беше със статут на замразен и дори през януари обмисляше дали да приеме екзотични оферти от Катар.

Предвид факта, че от лятото Челси ще има нов наставник – и това най-вероятно ще бъде Антонио Конте – Микел иска да получи гаранции за мястото и ролята си в състава, ако „сините“ желаят да използват услугите му.

„По договор имам още един сезон с Челси, но знам, че щом настоящият приключи, определено ще трябва да седнем и да изясним всичко, което трябва да се изяснява“, каза африканецът.

„Ако това означава да си тръгне, добре. Ако пък ще оставам, то тогава трябва да играя, защото искам само едно нещо – да не съм забит на пейката, както беше преди“, добави още той.

При Моуриньо Микел записа едва 2 мача, а след уволнението той има далеч по-важна роля под ръководството на Хидинк. Нигериецът обаче не беше титуляр в последните два мача на Челси и сам призна, че малко трудно приема този факт. „Аз просто искам да играя. Когато този сезон приключи, определено ще си поговорим за договора. Наследството е важно нещо и съм много горд от всичко, което успях да постигна тук“, добави Микел.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS