Ливърпул официално потвърди привличането на 20-годишния полузащитник на Съндърланд Джордан Хендерсън.

Младежкият национал в сряда премина успешно медицинските изследвания, след което съгласува личните си условия и снощи подписа дългосрочен контракт с мърсисайдци. С това Ливърпул стартира лятната си трансферна кампания, която се очаква да бъде доста активна.

„На седмото небе съм от щастие”, сподели Хендерсън в интервю за официалния сайт на червените.

„Много съм радостен, че съм тук и с нетърпение очаквам началото на играта ми за този клуб. Не може да не си поласкан, когато от теб се интересува Ливърпул. Когато научих за това ми предстоеше да взема важно решение, но също така ми се отвори голяма възможност. Очевидно е, че напускам родния си клуб тежко. Аз съм от Съндърланд и цял живот съм бил фен на местния клуб. Сега обаче гледам в бъдещето, за мен това е огромна възможност”, допълни Хендерсън.

Джордан Хендерсън е възпитаник на школата на черните котки и дебютира в първия им тим през ноември 2008 година в мач срещу Челси. Общо халфът записа 79 мача за Съндърланд, в които вкара пет гола.

През ноември 2010-а Хендерсън дебютира за Англия, в контрола срещу Франция на Уембли. Сега първата му задача е да помогне на младежките национали, които играят в неделя срещу връстниците си от Испания в двубой от Европейското първенство до 20 години.