Новият собственик на Ливърпул Джон Хенри отрече официално чрез изявление на сайта на мърсисайдци, че клубът възнамерява да се раздели със звездите си през януарския трансферен прозорец.

Хенри заявява: „Наскоро ние прочетохме публикации за наши намерения през януарския трансферен прозорец, което ни кара да проявим чувството си за хумор по повод на тези спекулации”.

Американецът продължава с думите: „Както всеки знае, ние сме новаци в английския футбол, но не и в спорта, така че проучваме всички опции. Харченето от наша страна през януари и в бъдеще ще зависи от възможностите, които се откриват на пазара. Нашата цел от първия ден е да подобрим клуба и да върнем Ливърпул в позицията да се бори отново за трофеи. Ние възнамеряваме да построим този тим по правилния начин. Тези истории за наши топ-играчи, които щели да си тръгнат са деструктивни и неправилни, но ние разбираме, че тези спекулации са нещо обичайни на Острова. Ние смятаме да градим силен тим, не да отслабваме отбора. Мога да уверя феновете, че нямаме никакво намерение да отслабваме отбора занапред”.