Новото попълнение в състава на Уест Хем Юнайтед Енер Валенсия ще пропусне началото на сезона в английската футболна Висша лига. Еквадорският национал Валенсия беше привлечен на "Болейн Граунд" от мексиканския Пачука през миналия месец, след като впечатли с три отбелязани гола на Мондиал 2014. 24-годишният нападател обаче още не е готов за игра и със сигурност няма да бъде на разположение на лондончани за градските дербита срещу Тотнъм на 16 август и срещу Кристъл Палас седмица по-късно.

"Най-скъпото ни лятно попълнение Енер Валенсия изостава с подготовката заради участието си на Световното първенство. Той вече тренира, но се нуждае от още 2-3 седмици, за да бъде напълно готов за игра", обясни съсобственикът на клуба Дейвид Съливан.

Уест Хем ще се опита да се подсили в атака до края на летния трансферен прозорец, след като стана ясно, че централният нападател Анди Керъл ще отсъства от терените в следващите четири месеца заради скъсани връзки на глезена.

"Направили сме оферти за четирима нападатели - един от Англия и трима от чужбина. Надяваме се да успеем да вземем поне един от тях до началото на сезона, защото наистина се нуждаем от подсилване в атака", обясни Съливан./БТА