Днес нападателят Енер Валенсия официално стана футболист на Уест Хем, след като успешно получи работна виза, която ще му позволи да играе във Висшата лига на Англия.

Сделката между „чуковете” и мексиканския Пачука бе договорена по-рано този месец, но всички очакваха изхода на процедурата по издаването на трудовото разрешение.

Лондончани вече се похвалиха, че процесът е приключил благополучно и голмайсторът на Еквадор по време на Мондиал 2014 вече може да се присъедини към останалите играчи.

Валенсия отбеляза всичките три гола за южноамериканската държава на Световното първенство в Бразилия, а през миналия сезон вкара 18 попадения в 23 мача от мексиканския шампионат.

„Наистина оценявам посрещането, което получих, и съм много развълнуван да бъда тук”, каза 25-годишният футболист. „Вече гледам филми и чета за клуба, за да науча всичко. Знам, че феновете са много запалени и наистина се радвам, че подписах.”

„Разбира се, Световното първенство ми даде увереността да дойда в Англия и искам да постигна още повече с Уест Хем”, завърши Енер Валенсия.

Еквадорецът е петото ново попълнение на "чуковете" през лятото на 2014 година. До момента мениджърът Сам Алардайс привлече Арън Кресуел, Шейку Куяте, Мауро Сарате и Диего Пойет.